Webshop keurmerkTrusted Shops
0
0
Op werkdagen voor 21.00 besteld, dezelfde dag verzonden!
Verzending € 4,95
Gemakkelijk retourneren

Door Marjolijn, 11 april 2022

Pasen

Na de donkere en gure dagen is het licht teruggekomen. De dagen zijn nu zelfs langer dan de nachten. En dat moeten we natuurlijk vieren, onder andere met Pasen. Pasen valt elk jaar op een andere dag. Dit jaar valt eerste Paasdag op 17 april en tweede Paasdag op 18 april. Maar wat vieren we eigenlijk met Pasen? Veel mensen weten niet eens meer waarom we het vieren, maar Pasen is een Christelijk feest en we vieren we de wederopstanding van Jezus na zijn dood. Een aantal mensen is dan ook met Pasen in de kerk te vinden. Bij Pasen denk je misschien snel aan de chocolade eitjes, de paashaas en het lekker paasontbijt.

Er zijn een aantal dingen die niet mogen ontbreken aan het paas ontbijt. Wat is een fijner dan de geur van verse broodjes op de zondagochtend? Met Pasen ontbijten we lekker laat. Daarom noemen we het een Paasbrunch – een combinatie tussen lunch en breakfast. Hier horen verse sapjes, croissantjes en eieren bij! Vergeet de tulband niet, dat is echt mijn favoriet! Je kunt het extra gezellig maken door de tafel leuk aan te kleden met paasversiering. Kinderen maak je gelukkig met een mooi tafelkleed, bordjes en bekertjes met haasjes en paaseieren erop. Bovendien maak je jezelf ook gelukkig met dit wegwerpservies, want de ontbijttafel is weer heel vlug afgeruimd. Zorg voor een grote stapel servetten bij de brunch: gele, groene of bedrukte servetten, die speciaal voor de versiering met Pasen gemaakt zijn. Wil je uitpakken en het nog gezelliger maken kies dan voor versiering in de kleuren geel en groen, dit zijn de typische lente kleuren!

Een typisch feestartikel met Pasen is naast de bekende eitjes, paashaas en kuikentjes de paastak! Zoek een mooie gebogen tak of koop er een bij de bloemist of het tuincentrum. De tak van een hazelaar is het allermooiste, maar sommige mensen zijn allergisch voor het stuifmeel. In dat geval kun je beter een andere tak nemen. Versier de tak met houten eitjes en met schuimkransen voor een mooi Paas resultaat. Als je water in de vaas doet, heb je zelfs nog kans dat de tak gaan uitbotten.

Na de Paasbrunch wordt er vaak met de kinderen eitjes gezocht. Een andere leuke activiteit is eitjes schilderen of cupcakes bakken en versiering. Met mooi weer kun je een speurtocht uitzetten.
Alvast fijne paasdagen!

Laat een bericht achter

* Verplichte velden