Trusted ShopsGrunepunkt
0
0
Voor 17.00 uur besteld, dezelfde werkdag verzonden!
Gratis Verzending vanaf € 75,-
Retourbeleid van 30 dagen

Door Marjolijn, 1 oktober 2021

Tips voor een High Tea

Binnenkort een High Tea organiseren?

Een High Tea is in Nederland erg populair. En dat is logisch, want wie houdt er nou niet van gezellig samen zijn en lekker eten? Bij een High Tea geniet je samen van verschillende zoete en hartige hapjes, waarbij thee gedronken wordt. Een High Tea is vaak in de middag tussen 14.00u en 17.00u. Denk je na om zelf een high tea te organiseren lees dan snel verder hoe je deze leuk kunt aankleden!

Een high tea past bij elke gelegen én kun je ook nog eens super eenvoudig zelf organiseren. Het wordt vaak georganiseerd voor verjaardagen, maar ook voor een babyshower, vrijgezellenfeest of gewoon een gezellig middag. Je kunt er zelfs ook een thema van maken. Wij hebben wat ideeën op een rijtje gezet.

Pretty in pink:
Ga je gezellig met je vriendinnen genieten van een High Tea, kies dan voor een pretty in pink thema. Roze bekers, roze bestek, roze tafelkleed.. niets is te roze (uhh gek). Bij Tuf-Tuf vind je een leuk assortiment aan roze artikelen die jouw High Tea helemaal af maakt. Maak lekkere scones en versier ze met roze fondant. Of kies voor roze koeken, een kwarktaart of roze cupcakes om ook jouw hapjes bijpassend te maken. Dit thema is ook leuk voor een babyshower!

Halloweenthema:
Met een Halloween thema kun je helemaal losgaan. Je kunt het aankleden zoals je zelf wilt. Een tafelkleed met bloedspatten of een zwarte of oranje kleur. Een griezelige dierenset voor tussen de borden, die ook in Halloweenthema kunnen, op tafel. Maak het af met pompoenvormige tafeldecoratie en Halloween prikkers.  Er zijn ontzettend veel mogelijkheden. Ook kun je de gasten vragen om in thema verkleed te komen. Laat ze bij binnenkomst bijvoorbeeld allemaal een heksenhoed opzetten. Tot slot kun je ook bijpassende hapjes maken. Versier bijvoorbeeld mini cupcakes met griezels erop, maak koekjes in de vorm van spookjes of maak kleine pompoenen van marsepein.

Herfstthema:
Bij een herfstthema zijn de mogelijkheden eindeloos. Heerlijk om met herfstweer gezellig binnen te zitten en thee te drinken en lekkere hapjes te eten. Kies vooral voor bruine,  rode en oranje tinten om je tafel te decoreren. Versier de tafel verder met dennenappels, bladeren en eikeltjes. Vergeet geen kaarsjes aan te steken om een warme sfeer te creëren. Ook bij de hapjes zijn de mogelijkheden eindeloos. Maak bijvoorbeeld koekjes in de vorm van bladeren, mini-appeltaartjes of speculaasmuffins. Dat wordt smullen! Natuurlijk kun je ook voor een van de andere seizoenen kiezen, als je opzoek bent naar een thema.

Een goede voorbereiding is het halve werk

Zorg dat je op tijd begint met het bedenken van de hapjes, het halen van de ingrediënten en het maken van de verschillende recepten. Organiseer je met meerdere mensen een high tea, dan kan iedereen wat meenemen. Het is gebruikelijk om tijdens de High Tea zoete en hartige hapjes te hebben, dus stem even goed met elkaar af wie welke hapjes meeneemt. Vergeet daarbij niet aan eventuele allergieën te denken. Veel hapjes kun je 1-2 dagen van te voren al klaarmaken. Zo hoef je op de dag zelf alleen nog maar de versiering te regelen en kun je verder op en top genieten. Veel plezier!

Laat een bericht achter

* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »